03-08-2012 08:24

Lekkere Lasagne zonder schuldgevoel

Met enige trots het recept van mijn lasagne. Hij was echt lekker en mocht ik mijn man hebben kunnen tegenhouden dan had ik vandaag kunnen nagenieten van een stukje...

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
1 ui
2 kleine courgettes of 1 grote (aubergines kan ook maar die moeten nog wat meer uitlekken, en die snijden wat moeilijker)
500 gram grote paddenstoelen
400 gr kippengehakt
2 bollen mozzarella light
2 teentjes knoflook
Blik tomaatblokjes 400 gr. (je kan de tomaten natuurlijk ook vers concasseren)
Zwarte peper en kruidenmix oregano, klein beetje rozemarijn, klein beetje thijm en basilicum (kan vers maar de kip heeft de basilicum weer opgegeten: die zal pas gemarineerd op tafel komen)
Klein doosje tomatenpuree (140 gr.)
Olijfolie
Beetje gemalen parmezaanse kaas

Wie wil kan ook lasagneblaadjes toevoegen maar dat hoeft niet. Voor de voedselzandlopers die het toch voor deegwaren hebben: ze bestaan in speltversie bij de bioplanet (www.bioplanet.be)

Bereiding: 
Verwijder de uiteinden van de courgettes en snij ze vervolgens met de mandoline in de lengte in plakjes (ca. 4mm). Stapel ze in een vergiet en bestrooi ieder laagje met een snuifje zout. Tegen dat de rest van de voorbereiding klaar is (15 min), is het meeste vocht er uit en wordt de lasagne niet te nat. Dep de plakjes nog wel even droog met keukenpapier.

Snipper de ui en fruit in de pan met wat olijfolie, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen (knoflook niet laten aanbakken want dan wordt hij bitter). Gehakt toevoegen en rul bakken. Extra olie hoeft niet wat je bakt het gehakt in eigen vet. Voeg ten slotte de tomatenblokjes toe. In een klein pannetje verwarm je de tomatenpuree tot die niet meer zo zurig ruikt. Let op want dit brandt snel aan. Vlees en tomatenpuree samenvoegen en kruiden. Let er nog even op dat je saus niet te nat is. Je kan deze wel nog wat laten inkoken.


Verwarm de oven voor op 200°C.

Snij de schoon geborstelde paddenstoelen in plakjes (eiersnijder of mandoline), ook de mozzarella mag in dunne plakjes.

En dan vullen maar: doe onderaan de schaal 1/2 van de gehaktsaus, leg daarop afwisselend een laag courgette en een laag paddenstoel, daarna de tweede helft van de saus, gevolgd door de volgende laag courgettes en paddestoeltjes. Het dakje bestaat uit de mozzarella, bestrooid met wat zwarte peper, snuifje zout en geraspte parmesaanse kaas.

Bak de lasagne ca. 35 minuten in de oven.

—————

Terug


Contact

Kookollegas